Over ons

Jouw behoeften als uitgangspunt.

Een matras uitkiezen dat optimaal geschikt is voor jou is best lastig. Alle matrassen zien er van de buitenkant nagenoeg hetzelfde uit, maar van binnen kunnen de verschillen groot zijn.

Zo ook heeft elke persoon zijn eigen kenmerken en eigen wensen en voorkeuren voor wat betreft slapen. Probeer dan maar eens als klant een goede match te maken.

Daarnaast wordt er door de meeste leveranciers van matrassen veel vakjargon gebruikt en met technische productkenmerken gestrooid alsof dat de keuze makkelijker moet maken.

Of er wordt de indruk gewekt dat een duurder matras altijd beter is dan een goedkopere versie. Wat ook voorkomt is dat een goedkoper, maar minder geschikt matras wordt aanbevolen als blijkt dat het optimale matras buiten het budget van de klant ligt. (Zelf adviseren wij om even door te sparen en vervolgens het juiste matras te kopen.).

Afijn, het mag duidelijk zijn dat dit gedrag kan leiden tot het aankopen van een verkeerd matras met slaapproblemen tot gevolg. Heb je je matras dan bij een leverancier met een slecht retour- en omruilbeleid, dan ben je niet alleen opgescheept met een slechte nachtrust, maar ook met een financiële tegenvaller.

De-Matrasfabriek heeft jarenlange ervaring in het produceren van matrassen en en het adviseren van klanten bij de zoektocht naar hun optimale matras. Anders dan op andere websites laten wij de bezoeker niet kiezen uit alle technische kenmerken van een matras, maar gaan wij uit van jouw behoeften.

In enkele stappen het matras dat jij nodig hebt.

Het hele aankoopproces is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. (check hier onze webshop maar).

Binnen 5 dagen heb je je nieuwe matras in huis en kun je gaan genieten van een betere nachtrust en meer energie overdag. Daarnaast kun je binnen 150 dagen het matras omruilen, indien het toch niet voldoet aan je verwachtingen en heb je 3 jaar garantie op je matras.

Voor de moderne en kritische consument, hotels en B&B’s.

De-Matrasfabriek richt zich met name op de ‘nieuwe’ klant die het internet gebruikt om zich goed te oriënteren op slaapartikelen. Naast consumenten zijn dit ook eigenaren van hotels en B&B’s (zie referenties) die voordelig aan de bron willen aanschaffen zonder in te leveren op kwaliteit en tegelijkertijd ook invulling willen geven aan duurzaam ondernemerschap.

Jij kunt er op vertrouwen dat je de beste prijs krijgt doordat wij zonder dure tussenhandel leveren (dat scheelt al snel zo’n 25% in de kosten) en dat de service uitstekend is, doordat wij het transport in eigen hand houden.

Bewezen betrouwbaar.

Als je online aankopen doet wil je natuurlijk weten dat je met een betrouwbare leverancier te maken hebt.

De-Matrasfabriek is een sterk groeiend online bedrijf met een ruim assortiment aan matrassen, topdekmatrassen en aanverwante slaapartikelen. Ons werkgebied is hoofdzakelijk Nederland en België, maar steeds meer consumenten en zakelijke klanten (waaronder hotels, B&B en vakantieparken) weten ons uit de omringende Europese landen te vinden.

De-Matrasfabriek heeft de 6e plaats bereikt van de snelstgroeiende ondernemingen van Nederland en is daarvoor beloond met een FD Gazellen Award in 2013. De FD Gazellen Awards zijn een initiatief van o.a. het Financieele Dagblad, KPMG, Graydon, ABN AMRO en BNR Nieuwsradio.

fd Gazellen Award 2013 De-Matrasfabriek

bnr

financieel-dagbladde-matrasfabriek-matrasrecycling

Voordelen van De-Matrasfabriek:

 • Rechtstreeks toegang tot de fabriek
 • Geen tussenkomst van prijsopdrijvende detail-, tussen- en groothandel
 • Producten uitsluitend van gerenommeerde Nederlandse fabrikanten, dus topkwaliteit
 • Eenvoudig en stapsgewijs online je boxspring, matras, etc. samenstellen
 • Mogelijkheid online je offerte op te vragen en direct te ontvangen
 • Jarenlange ervaring op slaapgebied in huis
 • Kort schakelen met een klein team van enthousiaste professionals met lage overheadkosten
 • Proefliggen in showroom (pand ZienXL) is mogelijk, 7 dagen in de week ook ’s avonds
 • Mogelijkheid op afspraak ook showrooms in Rotterdam, Roosendaal, Enschede en Utrecht te bezoeken
 • Ruime parkeergelegenheid met gratis parkeren
 • Levertijd ongeveer 5 dagen (2 weken voor het complete 1-persoons boxspringbed)
 • Geen (aan)betaling met iDEAL noodzakelijk, maar betaling bij aflevering (met mobiel pinautomaat)
 • Bezorging en montage door heel Nederland en België
 • Unieke Garantieregeling© met fabrieksgarantie

Kwaliteit, maatwerk en garantie

 • Wij leveren voornamelijk kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem, rechtstreeks uit de fabriek, met een korte levertijd en een ongeëvenaarde prijs-/kwaliteit verhouding.
 • Wil je graag je eigen ontwerp laten produceren? Onze specialisatie is maatwerk en afwijkende maatvoeringen zonder daarvoor een veel hogere prijs te hoeven doorberekenen.
 • Wij bezorgen én monteren door heel Nederland en België en hebben daarvoor onze logistieke afdeling met eigen wagenpark tot onze beschikking.
 • Bijkomstig voordeel is dat je pas bij aflevering met mobiel pinautomaat hoeft te betalen. Uiteraard kun je ook in de webshop veilig vooruit betalen met iDEAL.
 • Ten slotte kun je voor alle bij ons aangeschafte producten terugvallen op een unieke slaapgarantieregeling; Bevalt het aangeschafte product je niet helemaal, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid bepaalde onderdelen om te ruilen voor nog beter op jouw ligeigenschappen afgestemde producten.

cradle-to-cradleconsumentenbond logo final

Al jaren respect voor het milieu.

 • De-Matrasfabriek loopt al jaren voorop in de branche als het gaat om duurzaam ondernemerschap. De gerenommeerde bij De-Matrasfabriek aangesloten fabrieken worden allereerst geselecteerd op hun prestaties op het gebied van duurzaam en milieuverantwoord produceren.
 • Dit blijkt o.a. uit de keuze voor grondstoffen en halffabrikaten van hun toeleveranciers. Een 100% milieuontlastend product is helaas een brug te ver.
 • Dit geldt ook voor een 100% recyclebaar product. Wel is ons er alles aan gelegen om de gebruikte meubelstoffen, woven dubbeldoek, MDF, schuimen (polyether, koudschuim, visco elastisch traagschuim), natuurlatex, binnenvering- en pocketveringinterieuren te toetsen aan de strengst geldende normen.
 • Ook het productieproces is gecertificeerd en de bij het fabricageproces vrijkomende afvalstromen worden strikt gescheiden tot herbruikbare reststromen.
 • De keuze voor Nederlandse en Belgische fabrieken is ook ingegeven door behoud van een natuurlijke leefomgeving. De boxsprings, matrassen, topdekmatrassen, etc hoeven nog maar over een kleine afstand naar de klant getransporteerd te worden. Dit vervoer gebeurt met voertuigen die voldoen aan de strenge euro-normen voor uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

oeko-tex-logomilieubewustpefciso-14001-logo

Milieubewuste recycling van matrassen.

Al direct na de opstart van de firma Retourmatras, voerde De-Matrasfabriek alle ingezamelde oude matrassen af naar deze state-of-the-art recyclefabriek in Lelystad. Jaarlijks worden duizenden matrassen grotendeels geautomatiseerd en milieuverantwoord verwerkt tot herbruikbare reststromen die in andere industrieën nuttig worden ingezet bij de fabricage van nieuwe producten en halffabrikaten voor onder andere wegenbouw, rubber speelplaatstegels, ondertapijt, judomatten, vulmaterialen, etc. De-Matrasfabriek ontvangt ieder jaar van Retourmatras een certificaat als bewijs voor het milieubewust inzamelen, afvoeren en laten recyclen van matrassen.

retourmatrasretourmatras-visueelde-matrasfabriek-matrasrecycling

Bekijk voor meer informatie over het recyclingsproces het YouTube filmpje of ga naar de website van www.retourmatras.nl.

Showroom en postadres De-Matrasfabriek

Smuigelweg 1b
1704 PX Heerhugowaard

Gevestigd in het stijlvolle pand van ZienXL.

ZienXL-showroom-300x132logo zienxl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17:00 uur ( en ’s avonds op afspraak)
zaterdag en zondag: 9:00 tot 17:00 uur (op afspraak)

Voorkom eventueel onnodig wachten en bel voor een afspraak naar 088-0038681.
Op verzoek is het ook mogelijk om de showroom in Rotterdam, Roosendaal, Enschede en Utrecht op afspraak te bezoeken.

Bel 088-0038681 voor algemene informatie.
Bel 06-42452349 als je rechtstreeks met één van de eigenaren (René Sluis of Frank Schuitenmaker) wilt spreken.

de-matrasfabriek-oprichters

 

KvK: 37151076
Rabobank: 1211.12.411
BTW nr.: 8207.02.274
IBAN: NL27RABO0121112411
BIC (Swift-Code): RABONL2U

 • E-mail: de-matrasfabriek@live.nl